Naan gevuld met gegrilde groenten en hummus

Toen ik laatst bij een vriendin was had ze stukken paprika gegrild en gevuld met hummus en geitenkaas. Ik was vergeten hoe intens heerlijk die combinatie is! Een dag later stond ik dan ook in de supermarkt om de ingrediënten van dit recept te halen.  Mijn vriendin had humus met zongedroogde tomaat die ontzettend lekker was, maar deze was van het huismerk van de plus en ik heb geen plus in de buurt. Ik ben daarom maar gegaan voor de hummus van het merk Maza in de smaak tomaat basilicum. Deze hummus vind ik echt super lekker en is dus zeker een aanrader! Enige minpunt is hoe ze hummus gespeld hebben op de verpakking: “Hoemoes”. Ik weet niet waarom, maar elke keer als ik het bakje in de koelkast zie staan irriteer ik me hier mateloos aan.  Het laat me denken aan zo’n moeder die haar kind Joey willen noemen en het vervolgens spelt als Djowie… heel naar.

Anyways, je kan dit gerecht eten als flinke lunch of als avondeten met nog een soepje of salade erbij. Ik gebruik als groenten courgette en paprika, maar je kan natuurlijk alle soorten groenten gebruiken. Hierdoor is het ook een ideaal recept om van je leftover groenten af te komen.

Ingrediënten (voor 2 personen)
2 naanbroden (ik neem altijd de smaak garlic & coriander)
2 paprika’s
1 courgette
1 bakje hummus
Paar schijfjes geitenkaas
Olijfolie
Peper en zout


Bereiding
Voor dit recept gebruik ik mijn panini-grill van het merk Princess. Mocht je geen panini/contact- grill hebben dan kan je ook een grillpan gebruiken of de oven.

Grill eerst het naanbrood een paar minuutjes onder de grill. Ondertussen snijd je de courgette in plakjes en de paprika in grove repen. Doe ze beide in een kom met een scheut olijfolie en wat peper en zout. Hussel alles even goed door elkaar. Als het naanbrood warm is haal je het onder de grill vandaan. Eventueel kan je het in wat alluminiumfolie wikkelen om het warm te houden.

Leg nu de groenten op de grill en grill ze totdat ze zacht zijn (+/- 10 minuutjes). Vergeet de groenten niet af en toe om te keren.

Ondertussen snijd je het naanbrood met een broodmes open en besmeer je het rijkelijk met de hummus. Als de groenten klaar zijn kan je deze ook over het opengesneden naanbrood verdelen. Brokkel er vervolgens nog wat geitenkaas overheen en klap het naanbrood dicht. Eet smakelijk!

 

Een gedachte over “Naan gevuld met gegrilde groenten en hummus

  1. Jacques zegt:

    Vanavond heb ik naanbrood gemaakt met gegrilde paprika’s en courgettes. Natuurlijke volop humus op het brood en de geitenkaas erover gebrokkeld. Ik had het naanbrood te vroeg gegrild, want het was afgekoeld. Leerpuntje! Maar zooooo lekker!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s