Sweet potato marshmallows

Een van mijn lievelingsseries allertijden was Gossip Girl. In deze serie hoorde ik voor het eerst over het fenomeen sweet potato with mini marshmallows. Het was het lievelings thanksgivingrecept van Jenny. Het idee van marshmallows in je avondeten leek me zowel walgelijk als fantastisch, so I was intrigued…  Dus ik begon te googlen en kwam er al snel achter dat het een vrij typisch Amerikaans thanksgiving bijgerecht is waarbij er (mini) marshmallows bovenop een schaal met zoete aardappelpuree worden gelegd die dan nog even worden geroosterd in de oven. Alleen in Amerika verzinnen ze het om een al zoete puree te upgraden/verbeteren/feestelijk te maken door het toe te voegen van snoepgoed. Maar ik moet toegeven, ook al gaat je levensverwachting elke keer als je dit eet met een jaar achteruit, het is wel verdomd lekker! Dus onder het motto van ‘liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist’, hierbij mijn recept voor sweet potato marshmallow.

In mijn versie gebruik ik trouwens gewone marshmallows ipv mini marshmallows omdat die een aantal jaren geleden nog moeilijk verkrijgbaar waren, maar je kan dus ook mini marshmallows nemen voor de echte Gossip Girl vibe.

IMG_20191128_152041-01-01.jpeg

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg zoete aardappels
marshmallows
scheutje melk
50 gram boter
1 theelepel kaneelpoeder
½ theelepel nootmuskaat
zout

 Bereiding
Begin met het schillen en in stukken snijden van de zoete aardappels. Stop ze in een pan met kokend water en kook ze totdat ze zacht zijn. Het ligt eraan hoe groot je de stukken snijdt, maar het duurt bij mij altijd ongeveer 15 tot 20 minuten. Nadat de aardappels zacht zijn (je moet er met gemak een vork in kunnen steken), giet je ze af en stopt ze terug in de pan. Voeg 30 gram boter toe en een scheutje melk en stamp de aardappels tot een mooie zachte puree. Breng daarna op smaak met een de kaneel en nootmuskaat en een snufje zout. Schep de puree over in een kleine ovenschaal. Leg daarna de marshmallows op de puree en wat kleine stukjes boter tussen de marshmallows in. In sommige recepten wordt er ook nog wat suiker overheen geschept, maar om mezelf van dichtslibbende aderen te beschermen, laat ik deze stap achterwegen.

IMG_20191128_145646.jpg

Zet de puree in de oven onder de grill stand of op de hoogste stand als je geen grillstand hebt en wacht totdat de marshmallows mooi aan elkaar zijn gesmolten en prachtig bruin geroosterd zijn (ongeveer 5 minuutjes). Serveer met een gezonde salade als je toch nog een beetje vitamines wilt binnenkrijgen of ga all out met de sweetness en maak mijn recept voor sweet sticky chicken.

20191128329026838487915616 (2).jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s