Sweet sticky chicken

Sweet sticky chicken is een van mijn favoriete recepten allertijden. Plakkerige, zoete marinade over kippenvleugeltjes, whats not to love?

Je kan ze maken als hoofgerecht met wat aardappeltjes en groenten, maar ze zijn ook perfect als borrelhapje of midnight snack. Voor ultimate sweetness kan je ze ook serveren samen met de sweet potato marshmallows. Persoonlijk zou ik ze alleen niet zo snel maken voor een eerste date, aangezien het afkluiven van kippenvleugeltjes niet super sexy is en al helemaal niet als je volledige gezicht daarna onder de zwarte plakkerige marinade zit. Just a tip 😉

De kippenvleugeltjes haal ik trouwens vaak bij de islamitische slager. Daar zijn ze vaak een stuk goedkoper dan bij de supermarkt.

Ingrediënten
1 kilo kippenvleugeltjes
2 teentjes knoflook
150 ml ketjap manis
3 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels honing
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
5 bolletjes stemgember
1 eetlepel maïzena
Olijfolie
Peper

Bereiding
Maak als eerste de marinade. Pers de knoflookteentjes boven een grote kom uit en voeg de ketjap, honing, gembersiroop, sojasaus en sesamolie toe. Snijd de bolletjes stemgember in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de marinade. Leg de kippenvleugels in de marinade, schep het geheel goed om en zet de kom in de koelkast voor minimaal een uur om te marineren.

Haal na een uur de kom uit de koelkast. Zet een grote braadpan op middelhoog vuur en schenk er een scheutje olijfolie in. Voeg als de pan heet is de kippenvleugels toe zonder de marinade (bewaar de marinade wel!).

Bak de kippenvleugeltjes in ongeveer 5 minuutjes aan. Zet daarna het vuur laag en voeg de marinade toe. Bak het geheel in zo’n 20 minuten gaar.

Maak ondertussen een papje van de eetlepel maïzena met een scheutje koud water. Voeg na 20 minuten de helft van het maïzenapapje toe en roer goed door. Als de marinade nog niet dik en sticky genoeg is kan je de andere helft van het papje ook toevoegen. Laat het geheel nog zo’n 2 minuutjes koken en klaar zijn je heerlijke plakkerige en zoete kippenvleugeltjes.

Eventueel kan je nog wat sesamzaadjes over de kippenvleugeltjes strooien ter decoratie. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s