Romige orzo kippensoep

Oké toegegeven, deze bleke soep ziet er misschien niet heel aantrekkelijk uit, en het feit dat hij rijkelijk gevuld is met orzo pasta, wat mijn moeder liefelijk ‘maden pasta’ noemt, maakt het er niet veel beter op. Maar net zoals bij mensen, geldt bij deze soep ook ‘It’s whats on the inside that counts’. En deze soep is heerlijk romig en lekker vullend door de pasta en kip.

Orzo is, volgens mij, bij de meeste grote supermarken te koop, maar ik haal de mijne altijd bij de islamitische supermarkt/slager van het merk Ankara. Ongekookt is orzo ongeveer hetzelfde formaat als rijst, maar gedurende het koken verdrievoudigt het bijna van formaat (waardoor het dus een beetje op maden gaat lijken). Mocht je nog niet zijn afgeschrikt door dit beeld, hierbij mijn recept voor super lekkere en romige kippensoep!

Ingrediënten
400 gram kippendijen zonder bot
4 bosuitjes
Handje vol worteltjes
2 teentjes knoflook
2 stelen bleekselderij
4 kippen bouillonblokjes
2 liter water
100 gram orzo pasta
250 ml slagroom
Theelepel Italiaanse kruiden
Olijfolie
Peper

Bereiding
Snijd de bosui in ringetjes en de wortels en bleekselderij in kleine stukjes. Zet een grote pan op het vuur met scheutje olijfolie erin. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de bosui, wortel, bleekselderij en de Italiaanse kruiden toe. Bak het geheel op laag vuur voor 5 minuutjes.

Voeg dan de kippendijen toe, je hoeft ze niet eerst in stukjes te snijden want je gaat ze straks uit elkaar trekken. Bak de kippendijen ongeveer 2 minuutjes mee en voeg dan het water toe en de bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Haal na 30 minuten de kippendijen uit de pan en leg ze op een snijplank. Pak nu twee vorken en trek de kippendijen uit elkaar.

Voeg de ‘pulled chicken’ weer terug aan de soep samen met de orzo. Laat dit nog zo’n 25 minuten koken. Giet na 25 minuten de slagroom bij de soep en voeg een flinke snuf peper toe en klaar is je heerlijke soep.

Om de soep iets minder bleek te laten lijken, kan je bij het serveren wat verse gesneden bosui over de soep strooien. Deze soep is vullend genoeg voor een goede lunch of als hoofdgerecht geserveerd met wat brood en eventueel een salade. Eet smakelijk!

Een gedachte over “Romige orzo kippensoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s