Rundvlees tajine met pruimen

Ik houd van koken in de tajine! Ik ben dol op gerechten die langzaam gestoofd zijn. Bovendien vind ik de Marokkaanse keuken heerlijk met al hun kruiden en specerijen. En stiekem vind ik het ook gewoon heel leuk staan, zo’n mooie tajine op het fornuis. Als ik hem niet gebruik staat hij ook altijd gewoon mooi te zijn op een plank in de keuken.

Mijn tajine is inmiddels al flink wat jaartjes oud en heb ik ooit mee geroofd uit mijn moeders huis toen ik op kamers ging. Dit gerecht is het eerste gerecht wat ik ooit in mijn tajine heb gemaakt, en is na al die jaren nog steeds een van mijn favorieten. Het originele recept heb ik ooit in de app van de AH gevonden, maar inmiddels heb ik er wel een geheel eigen draai aan gegeven. Mijn versie is nog steeds net zo gemakkelijk als een AH recept, maar heeft wel een stuk meer smaak (al zeg ik het zelf). Dus mocht je nog geen tajine in huis hebben, ga er snel een halen en maak dit gerecht! Trust me, je zult er geen spijt van krijgen!

Ingrediënten (voor 4 personen)
500-700 gram runderriblappen
1 blik tomatenblokjes
1 ui
2 tenen knoflook
200 gram gedroogde pruimen
2 volle eetlepels ras el hanout kruiden
1 halve eetlepel kaneelpoeder
1 rundvlees bouillonblokje
400-500 ml water
Peper
Olijfolie
Eventueel verse peterselie en amandelschaafsel

Bereiding
Snijd de ui en de knoflook fijn en het vlees in blokjes. Giet een scheutje olijfolie in de tajine en bak hierin de ui, knoflook en het vlees zachtjes aan voor een paar minuutjes. Voeg vervolgens de ras el hanout en de kaneel toe en bak het geheel nog 2 minuten.

Voeg daarna de tomatenblokjes, de pruimen, het water en het bouillonblokje toe. Breng op smaak met wat peper. Doe de deksel op de tajine en laat het geheel op een zacht vuurtje pruttel voor ongeveer 1,5-2 uur.

Garneer het gerecht met wat verse peterselie en amandelschaafsel. Lekker met couscous of wat Turks brood. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s