Pasta a la Lau

Het zal niet als een grote shocker komen dat ik dit recept heb van een goede vriendin van mij die Laura heet. De eerste keer dat ze deze pasta voor mij maakte was ik meteen verkocht! Hij is super lekker en romig en hij is super makkelijk en snel om te maken. Bovendien kan je bijna alle ingrediënten kopen bij de Lidl en als groot Lidl-fan word ik daar echt gelukkig van!

Daarnaast is deze pasta is ook nog eens de perfecte bodem voor een avondje stappen. Ik heb dit gerecht dan ook heel vaak gemaakt voorafgaand aan een gezellige studentenavond. Let wel op: van pasta krijg je een intense foodbaby dus geen te strakke jurkjes op topjes aantrekken 😉

Je kan voor dit gerecht ook kipfilet gebruiken i.p.v. kippendijfilet, maar persoonlijk heb ik een gruwelijke hekel aan kipfilet omdat ik het gortdroog vind, dus ik gebruik altijd kippendijen of kippenbouten. Daarnaast kan je een gewone Italiaanse kruidenmix gebruiken, maar ik gebruik het liefst de Italiaanse kruidenmix voor gehakt van het merk Euroma. In deze mix zit ook gedroogde tomaat en dat maakt de mix zoveel lekkerder dan gewone Italiaanse kruidenmixen.

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram kippendijfilet
500 gram gedroogde pasta
1 bakje kruidenkaas
250 ml kookroom
2 theelepels Italiaanse kruiden
1 theelepel oregano
Half bakje pijnboompitjes
1 ui
Ongeveer 12 gedroogde tomaatjes uit pot
Handje rucola
Olijfolie
Peper


Bereiding
Snijd de ui en de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd ook de kippendijfilet in kleine blokjes. Giet een klein scheutje olie in een diepe pan (wok op braadpan) en zet op middelhoog vuur. Voeg als de olie wam is de kip en ui toe samen met de Italiaanse kruiden en de oregano. Bak het geheel zo’n 7 tot 10 minuutjes aan.  Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Als de kip 7 tot 10 minuutjes heeft gebakken voeg je de kruidenkaas toe. Roer het geheel door totdat de kruidenkaas is gesmolten en voeg daarna het flesje kookroom toe. Voeg naar smaak nog wat versgemalen peper toe. Laat het geheel zo’n 5 tot 10 minuutjes zachtjes pruttelen op laag vuur.  Ondertussen kan je in een droge koekenpan de pijnboompitjes bruin bakken. Let op, niet weglopen want ze kunnen ineens heel hard gaan en dan zijn je oh zo dure pijnboompitjes verbrand.

Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep over elk bord wat saus en daarover de pijnboompitjes, gedroogde tomaatjes en een beetje rucola. Eet smakelijk!

Een gedachte over “Pasta a la Lau

  1. Jacques zegt:

    Pasta a la Lau gemaakt. Ik koos voor tagliatelle als pastasoort. Niet echt een moeilijk gerecht maar wel bijzonder smakelijk. We hebben genoten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s