Spaghetti Carbonara

Ik ben dol op de Facebookpagina van Tasty. Op deze pagina worden altijd recepten gedeeld die vaak gemakkelijk zijn om te maken en bomvol calorieën zitten… What’s not to love? Maar stiekem vind ik het allerleukste aan Tasty de commentsectie en dan vooral als het Italiaanse gerechten betreft zoals pasta’s. Je weet dan gewoon dat er minstens 100 woeste Italianen hebben gereageerd die schande spreken over het recept en Amerika. Ik denk dat er oprecht geen enkele nationaliteit is die zich harder vastklampt aan de traditionele recepten als de Italianen. Ik vind het dan ook altijd er komisch om te zien dat al die Italianen in hun comment ook het traditionele ‘goede’ recept delen, maar dat al deze recepten ook onderling van elkaar verschillen.

Een van de recepten waarvan je weet dat de Italianen helemaal uit hun plaat gaan is het recept van spaghetti carbonara. Vooral als er in het recept room wordt gebruikt worden ze helemaal batshit crazy. Maar ook het soort eieren (heel of alleen dooier) en welke soort kaas is een punt van discussie. Zelf gebruik ik altijd alleen de eierdooiers omdat dit het romige deel is van het ei. Als kaas gebruik ik altijd Grana Padano. Simpelweg omdat het de goedkoopste Italiaanse kaas in blok is die de Lidl verkoopt, als een echte traditionele gierige Hollander 😉

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram ongekookte spaghetti
6 eierdooiers
300 gram spekjes
100 gram Grana Padano
Peper

Bereiding
Kook de spaghetti volgens de verpakking. Bak ondertussen de spekjes krokant in een droge koekenpan en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje. Rasp de kaas. Je kan dit met de hand doen zodat je gelijk je armspieren traint, maar ik gebruik altijd een speciaal opzetstukje voor op mijn keukenmachine.

Scheid de eierdooiers van het eiwit en mix de eierdooiers even door elkaar. Giet de pasta af, maar houd wel een kopje kookvocht apart. Doe de spaghetti terug in de pan (vuur blijft uit) en voeg de gebakken spekjes erbij. Roer het geheel even door en voeg dan de geraspte kaas en de eierdooiers toe. Blijf heel goed roeren, anders heb je kans dat het ei aan de onderkant van de pan gaat koken en dan heb je ineens scrambled eggs. Voeg daarna al roerend scheutjes kookvocht toe totdat je de pasta romig genoeg vindt. Schep de pasta daarna meteen op de (verwarmde) borden en breng op smaak met een flinke snuf versgemalen peper en nog wat extra geraspte kaas. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s