Romige pasta

Dit recept heb ik jaren geleden ontdekt in een boodschappenmagazine op de pagina met ingezonden brieven. Waarom ik in godsnaam de ingezonden brieven sectie van een boodschappenmagazine aan het lezen was zou voor altijd een mysterie blijven, maar ik ben blij dat ik dit recept zag. Volgens mij was het door iemand ingezonden als tip voor een snelle, makkelijke en lekkere maaltijd en dat is precies hoe ik het ook zou omschrijven. Dit gerecht is echt easy peasy lemon squeezy om te maken en staat na ongeveer een half uurtje al op tafel. Daarnaast is de ingrediëntenlijst ook vrij kort en smaakt het gerecht fantastisch! Perfect om jezelf helemaal mee vol te vreten en dan met een volle pastabuik op de bank in een foodcoma te vallen!

Ik gebruik als sambal altijd sambal badjak van het merk Koningsvogel. Deze sambal is wat kruidiger en een stuk minder pittig als sambal manis. Mocht je sambal manis gebruiken, dan raad ik je aan om maar 1 eetlepel toe te voegen tenzij je natuurlijk van pittig eten houd.

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram pasta (ik gebruikte fusilli)
500 gram mascarpone
3-4 bosuitjes
250 gram hamblokjes
Zak (250 gram) geraspte kaas
2 eetlepels sambal badjak
Peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes.
Giet de pasta af en doe het terug in de pan. Voeg de mascarpone, bosui, hamblokjes en de helft van de geraspte kaas toe. Roet het geheel goed door.Voeg daarna de sambal toe en flink wat peper en zout.

Roer het geheel nogmaals goed en schep het dan over in een ovenschaal. Strooi de rest van de kaas over de schotel en zet de ovenschaal in de oven voor zo’n 20 minuutjes. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s